Home » Info

Permanent make up en tatoeage

Permanent make up is de meest bekende naam maar ook is het bekend onder de volgende namen: PMU, Cosmetische tatoeage, Make up tattoo, Micropigmentatie en Medische tatoeages. Een tatoeage is bij de meeste mensen wel bekend en wordt vaak ook tattoo genoemt.

De tattoo bestaat al duizenden jaren en uit archeologische opgravingen en vondsten van mummie’s blijkt de mensheid al duizenden jaren terug te zijn begonnen met versieringen door kleurstoffen in de huid aan te brengen. Zo is er een mummie gevonden in de Alpen aan de rand van een gletsjer en uit onderzoek is gebleken dat deze mummie ongeveer 5350 jaar terug is overleden, de argeologen hebben hem Ötzi genoemd. Toen Ötzi later voor een diepgaand onderzoek van dichtbij werd bekeken bleek dat hij 59 tatoeages over zijn hele lichaam had. In Egypte zijn er ook diverse mummies gevonden die 2000 jaar voor christus geleefd hebben. Dit waren allemaal afbeeldingen die met kleurstoffen waren gemaakt met bijvoorbeeld het sap van gekleurde bessen. De kleurstoffen werden in de huid aangebracht doormiddel van een inkepingen in de huid te maken met een mesje of scherp voorwerp en daar werdt de kleurstof in gesmeerd, dit was eigenlijk al de voorloper van de huidige microblading techniek. Ook werd er wat later met de eerste vorm van de tattoo machine gewerkt, men had dan een stokje met een in kleurstof gedoopte scherpe punt en daarmee werden stipjes in de huid aangebracht. Nog wat later hadden ze een stokje met een scherp voorwerp er haaks op gemonteerd wat net boven de huid werdt gehouden en in kleurstof was gedoopt, dan tikten ze met een ander stokje op het stokje boven de huid zodat bij elke tik het scherpe voorwerp net even in de huid prikte.

Oude tattoo technieken 4
Oude tattoo technieken 1
Oude tattoo technieken 3

De oorsprong van permanent make up

Rond 1978 verscheen er in Taiwan al een boek over permanent make up dat was uitgegeven door Lin Su Lin, hiermee was dit het eerste land ter wereld dat permanent make up toepaste. Het was in die tijd nog een verfijnde tattoo die met een vrij robuust apparaat aangebracht werd in het gezicht. Nederland is pas veel later met permanent make up begonnen, dit was pas rond 1988. De laatste jaren vindt niemand het meer “raar” dat je wenkbrauwen, eyeliner of lippen op je gezicht laat pigmenteren maar eerder interessant.

 

Het verschil tussen permanent make up en een tatoeage

In ons vak spreekt men over “pigmenteren” en in de tattoo shop spreekt men over “tatoeëren”
Permanent make up lijkt veel op een tattoo maar het grote verschil is dat een tattoo in de subcutis wordt geplaatst (zeer diep in de huid), en dit is dan ook permanent voor het leven. Pigment wat zich in deze diepliggende huidlaag bevind geeft meestal een verkleuring die we niet willen hebben bij de wenkbrauwen, eye liner of lippen. Onze behandeling wordt in de tweede huidlaag gepigmenteerd omdat we verkleuringen willen voorkomen. In deze huidlaag is het pigment dan ook niet permanent maar wordt in loop der jaren lichter, dit kan echter vele jaren duren en bij sommige cliënten is het wel permanent.

 

Nieuwste Laser technieken

De laser technieken gaan in het algemeen met grote sprongen vooruit, de laser techniek voor permanent make up daartegen is een geheel ander verhaal. De pigmenten die gebruikt worden voor wenkbrauwen, eyeliner en lippen hebben een heel andere samenstelling dan de tattoo pigmenten en kunnen daarom niet goed behandeld worden met de tattoo laser. De speciale nd yag laser die wij gebruiken hebben wij speciaal doorontwikkeld en is nu de beste laser op de markt voor permanent make up te verwijderen, lichter te maken of verkleuringen te corrigeren. Wij verkopen de nd yag laser laser aan klanten over de hele wereld.

 

Nieuwe PMU technieken

De technieken zijn voorral de laatste jaren met sprongen voorruit gegaan, de machine, de pigmenten en de naalden zijn zeer verbeterd en ongelovelijk precies geworden. Het handstuk wat wij nu gebruiken is zo precies geworden dat we er haartjes mee kunnen pigmenteren die bijna niet te onderschijden zijn van echte haartjes. De machine die wij gebruiken is volledig computer gestuurd en is vele malen preciezer als de traditionele tattoo machine. De pigmenten hebben ook een grote stap voorwaarts gemaak, ze verkleuren minder snel (mits ze goed zijn aangebracht in de huid), blijven langer mooi in de huid en zijn in zeer vele kleuren verkrijgbaar. Al zijn de technieken zeer goed geworden, de techniek staat niet stil en zal zich steeds doorontwikkelen voor permanent make up en tatoeage.

Het Permanent make-up handstuk
Tattoo machine handstuk

   075-7440088

Vestiging in Zaandam 
(regio Amsterdam)
Klokbaai 30
1506 VH
Zaandam

   010-4507790

Vestiging in Capelle a/d IJssel
(regio Rotterdam)
Lisbaan 15
2908 LN
Capelle a/d IJssel

laat google review achter
qr-code de permanent make up herstel review

© Copyright 2024 Ecuri en De Permanent Make Up Studio
All rights reserved / Privacy policy