Home » Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen doormiddel van een laser of naald behandeling is niet bijzonder meer, maar wat zijn die bruine onregelmatige vlekken in onze huid nou eigenlijk?

De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van deze vlekken zijn: zon, huidveroudering en zwangerschap. De verkleuringen die door de zon of ouderdom ontstaan zijn zullen meestal niet zomaar verdwijnen. Zwangerschapsvlekken of een zwangerschapsmasker is meestal tijdelijk en zal bijna altijd na de zwangerschap weer langzaam verdwijnen zonder dat u hiervoor een speciale behandeling nodig heeft. De huid heeft melanine (pigment) wat gevormd wordt door de melanocyten om ons te beschermen tegen het schadelijke UV-licht van de zon. Des te meer zon u krijgt des te meer pigment er aangemaakt wordt in de huid wat zal resulteren in een bruine huid. De bruine huidskleur is erg gewild maar ook zeer gevaarlijk voor onze gezondheid, de beste voorbeelden hiervan zijn huidkanker en pigmentvlekken. Het is dan ook aan te raden om u goed in te smeren met een beschermende factor om het risico te verkleinen. Bij veel zon kunnen de cellen een heftige reactie geven en onregelmatig te veel pigment aan maken waarbij ophopingen van pigment kunnen ontstaan, dit zijn dus de bruine vlekken die op de huid zichtbaar worden.

De originele medische benaming van deze aandoening is Lentigo maar men spreekt bijna altijd over pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn de bruine vlekjes of verkleuringen die onregelmatig in de huid voorkomen, ook worden ze ouderdomsvlekken of zwangerschapsvlekken genoemd. Er zijn vele mogelijkheden voor deze aandoening te behandelen, de laser behandeling is de meest bekende maar het kan ook met onze eigen ontwikkelde naald removel techniek.

Door deze gebieden te behandelen met onze speciale laser of naald removal techniek kunnen we de vlekken zo goed als helemaal laten verdwijnen. Pigment (melanine) aanmaak zal nooit stoppen in uw huid en zal altijd weer terugkomen als u stopt met de behandeling. Met geen enkele behandeling zullen de vlekken voor altijd weg blijven, u zult na verloop van tijd weer een behandeling nodig hebben. Als u na de behandeling de pigmentvlekken blijft behandelen met onze eigen “Natural Pigment Removal” vloeistof dan zal de melanine aanmaak vertraagt of geheel gestopt worden.

Klik hier om direct naar onze huid anatomie pagina te gaan en veel meer te lezen over de huid en melanine.

Pigmentvlekken verwijderen voorbeeld 1
Pigmentvlekken verwijderen voorbeeld 2

Pigmentvlekken en benamingen

Pigmentvlekken komen in veel varianten voor en hebben ook veel verschillende benamingen. De meest bekende zijn de pigmentvlekken en ouderdomsvlekken, hieronder een opsomming van de meest gebruikte namen voor deze aandoening:

 • Ouderdomsvlekken
 • Zwangerschapsmasker
 • Lentigo
 • Levervlekken
 • Zonnevlekken
 • Zwangerschapsvlekken

De melanocyten

De belangrijkste taak van de melaocyten is het produceren van melanine. Melanine functioneert als een goede bescherming voor ons DNA in de chromosomen van de celkern. Ze beschermen ons tegen het zonlicht met zijn schadelijke golflengten. Melanine neemt ook goed warmte op dat geproduceerd wordt door de zonnestralen, waardoor we minder snel verbranden en langer aan zonlicht blootgesteld kunnen worden.

 • Melanogeen wordt door licht invloed melanine (pigment)
 • Melanosoom is een onderdeel (organel) van een Melanocyt.
 • Melanosoom vormt melanogeen
 • Pigmentvlek of ouderdomsvlekken zijn een opeenhoping van melanocyten.
 • Melanocyten zijn de pigmentcellen.
 • Melanoom is een ernstige vorm van huidkanker.

Door onze 20 jaar ervaring met de laser en naald techniek zijn wij in staat om nagenoeg alle pigmentvlekken te verwijderen.

   075-7440088

Vestiging in Zaandam 
(regio Amsterdam)
Klokbaai 30
1506 VH
Zaandam

   010-4507790

Vestiging in Capelle a/d IJssel
(regio Rotterdam)
Lisbaan 15
2908 LN
Capelle a/d IJssel

laat google review achter
qr-code de permanent make up herstel review

© Copyright 2024 Ecuri en De Permanent Make Up Studio
All rights reserved / Privacy policy